NB tijdens Corona zijn er geen bijeenkomsten mogelijk

Samen zwanger

Bij de Stadspraktijk kun je kiezen voor een nieuwe vorm van verloskundige zorg: Centering Pregnancy. Tijdens groepsbijeenkomsten leer je alles over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna, waarbij er veel ruimte is om vragen te stellen en ervaringen te delen met vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend. We spreken uit ervaring: deze vorm van zorg is leerzaam, vertrouwd en gezellig!

De highlights op een rij:

  • Negen bijeenkomsten in de zwangerschap en één bijeenkomst na de bevalling.
  • Makkelijk plannen: alle data worden vooraf vastgelegd.
  • Meer tijd met je verloskundige: bijeenkomsten duren 2 uur, i.p.v. individuele controles van 15 minuten.
  • Iedere bijeenkomst jouw vaste verloskundige.
  • Onderwerpen worden uitgebreider besproken met een interactief en speels karakter.
  • Je hebt zelf een grotere en actievere rol in het zorgproces.
  • Ontmoeten van zwangeren in dezelfde fase en van elkaar leren.

Controleren kun je leren

Tijdens de bijeenkomst voelt de verloskundige aan je buik en luistert het hartje van de baby. Uiteraard is je partner hierbij ook welkom. Daarnaast leren wij jou hoe je je bloeddruk zelf kunt meten en weeg je jezelf. De zwangerschapskaart wordt door jou bijgehouden.

Samen wijzer

Per bijeenkomst staat een onderwerp centraal die perfect past bij de fase van jullie zwangerschap, zoals gezonde voeding, keuzes rond de bevalling en het voeden van de baby. Onderwerpen die voor alle aanstaande moeders belangrijk zijn. Samen wisselen jullie kennis en ervaringen uit, hierdoor kun je elkaar op een plezierige manier steunen.

Voordelen van Centering Pregnancy

Voorop staat dat de meeste vrouwen dit een erg fijne manier van zorg vinden, met meer informatie en een unieke groepsdynamiek. De groepsbijeenkomsten dragen bij aan meer vertrouwen in jezelf, je zwangerschap en de bevalling en je rol als moeder/vader. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat zwangerschapsuitkomsten verbeteren, er worden bijvoorbeeld minder baby’s te vroeg geboren.

Praktisch

De eerste drie controles (intake, counselingsgesprek en echo’s) zijn voor iedereen gelijk: individueel gepland.

Als je kiest voor Centering Pregnancy word je ingedeeld in een groep met 8 à 10 zwangeren waarmee je 9 keer samen komt in de zwangerschap. In het begin om de vier weken en later om de twee weken.

Aan het einde van de zwangerschap kom je nog enkele keren individueel op controle. Als iedereen is bevallen word de laatste bijeenkomst gepland, alle baby’s mogen elkaar nu ook ontmoeten!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over Centering Pregnancy of wil je deelnemen? Meld je dan nu snel aan! Kijk voor meer informatie op:  https://www.kennispoort-verloskunde.nl/wp-content/uploads/2020/02/Pareltjesboek-nl-interactief.pdf .

Stadspraktijk Verloskundigen Groningen is ook actief op Facebook.