Zwanger, wat nu?

Je bent zwanger! Wat staat je allemaal te wachten? Tijdens de zwangerschappen kom je een aantal keer op controle bij ons.

Lees meer

Intakegesprek

Tijdens de intake bespreken we de gezondheid van jou, je partner en familieleden. Eerdere zwangerschappen worden besproken en doorgenomen voor bijzonderheden; mocht je daarbij begeleid zijn door een andere verloskundige of de gynaecoloog, dan verzoeken wij je om alle gegevens mee te nemen. Daarnaast meten we je bloeddruk en je gewicht, krijg je uitleg over het bloedonderzoek en bespreken we de mogelijkheden van prenatale screening.

Lees meer

NIPT

De NIPT maakt het mogelijk om te laten zien of er bij het ongeboren kindje sprake is van een afwijking op chromosoom 21 (Downsyndroom), 18 (Edwardssyndroom) of 13 (Patausyndroom). Het onderzoek bestaat alleen uit afname van ongeveer drie buisjes bloed uit de arm van de vrouw.

Lees meer

Voedingsadviezen

Voor iedereen geldt in principe: eet gezond, gevarieerd en drink voldoende water! Gebruik hierbij bijvoorbeeld de Schijf van Vijf. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap.

Lees meer

Centering pregnancy

Bij de Stadspraktijk kun je kiezen voor een nieuwe vorm van verloskundige zorg: Centering Pregnancy. Tijdens groepsbijeenkomsten leer je alles over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna, waarbij er veel ruimte is om vragen te stellen en ervaringen te delen met vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend. We spreken uit ervaring: deze vorm van zorg is leerzaam, vertrouwd en gezellig!

Lees meer

Zwangerschapsklachten

Elke zwangerschap en vrouw is anders, maar er zijn een aantal klachten die we vaak voorbij zien komen. Een aantal hebben we op een rijtje gezet inclusief tips wat je er eventueel tegen kan doen. Twijfel je of een van je klachten normaal is, aarzel niet om dan contact met ons op te nemen! Wij helpen je graag verder.

Lees meer

Wanneer bel je ons?

In het algemeen geldt dat je met alle vragen en klachten over je eigen gezondheid, of vragen over de zwangerschap, contact kan opnemen met je verloskundige. Indien nodig verwijzen we je naar de huisarts of een andere zorgverlener. Lees wanneer je ons moet bellen.

Lees meer