Borst- of flesvoeding

Moedermelk geven is de beste start voor je baby. Het bevat antistoffen, die niet in een fles nagemaakt kunnen worden, om je kindje te beschermen tegen ziektes. Tijdens de kraamperiode zullen wij samen met de kraamverzorgster veel aandacht aan borstvoeding besteden. Ook een goede voorbereiding tijdens de zwangerschap is zinvol.

Lees meer

Voorlichtingsavond Borstvoeding

In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en kraamzorgorganisatie ‘Kraamvogel’ wordt er eens in de 3 a 4 weken een voorlichtingsavond gegeven over borstvoeding. Hierbij krijg je informatie over het geven van borstvoeding, de melkproductie en bijvoorbeeld het kolven.

Lees meer

Bezoek van de verloskundige

De eerste 10 dagen na de bevalling noemen wij het kraambed. Wij zijn eindverantwoordelijk voor het verloop van je kraambed en komen in de eerste week regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat met jou en je baby, vragen te beantwoorden of adviezen te geven.

Lees meer

Kraamzorg

Tijdens de bevalling en de kraamtijd werken wij nauw samen met de kraamverzorgster. De kraamverzorgster assisteert ons bij een thuis- of poliklinische bevalling en zal jou en je gezin in de periode daarna ondersteunen en begeleiden om jullie een goede start te geven.

Lees meer

Consultatiebureau

De jeugdarts en verpleegkundige van het consultatiebureau zullen de groei en ontwikkeling van jullie kindje tot 4 jaar blijven volgen.

Lees meer

Nazorg

We vinden het leuk om je na 6 weken nog een keer te zien voor een nacontrole. Dan kun je ook alle vragen die je nog hebt met ons bespreken. Je mag ons trouwens ook voordat deze 6 weken voorbij zijn bellen als je vragen hebt. Bel ons gerust op het telefonisch spreekuur of bel de assistente voor een afspraak.

Lees meer