Pretecho

Een echo op verzoek wordt gezien als een pretecho. Deze vindt plaats op een ander moment dan de medische echo’s. Een extra echo, gewoon omdat het leuk is! Om je ongeboren kindje te zien, om te weten of het een jongetje of een meisje is of omdat je graag meer mensen bij de echo wilt, oma’s en en opa’s bijvoorbeeld.

Vroege echo
Een echo voor de 10e week van je zwangerschap. Dit is in principe een vaginale echo. Je kunt het hartje van je kindje zien kloppen vanaf 6 weken. Er wordt gekeken naar de locatie van de zwangerschap, de vruchtzak en of het één kindje is of misschien wel meer!
Omdat vroeg in de zwangerschap de baarmoeder nog moeilijk in beeld is te brengen, is het beter als je een gevulde blaas hebt. Houdt er rekening mee dat er door omstandigheden soms heel weinig te zien is. Een goed beeld van je kindje kunnen we dan ook niet garanderen.

Echo geslachtsbepaling
Vanaf de 15e zwangerschapsweek kun je deze echo laten maken. We proberen dan het geslacht van de baby te bepalen en je krijgt foto’s en filmpjes op een USB-stick mee. Mocht het niet lukken om het geslacht te zien, dan kun je gratis op een ander moment terug komen.

Kosten € 45,-.

Uitgebreide echo
Deze echo duurt 30 minuten en kun je laten uitvoeren vanaf 22 weken. Met deze echo krijg je een volledig beeld van je kindje omdat het kindje alweer wat groter is. Deze echo is leuk als je bijvoorbeeld meerdere mensen wilt meenemen om naar de baby te kijken. Je krijgt na de echo een aantal uitgeprinte foto’s mee en alles foto’s op een USB-stick.

Kosten: € 67,50.