Thuisbevalling

Om thuis te mogen bevallen moeten jij en je kindje gezond zijn en moet je tussen de 37 en 42 weken zwanger zijn. Sommige vrouwen kunnen zich beter ontspannen in een eigen en vertrouwde omgeving. Dit heeft een positief effect op het verloop van de bevalling.

Lees meer

Ziekenhuisbevalling

Beval je liever in het ziekenhuis, dat kan natuurlijk ook! Het is belangrijk dat je kiest voor datgene waar jij je het prettigst bij voelt. Als je zonder medische reden kiest voor een ziekenhuis bevalling, dan noemen we dat een poliklinische bevaling. In Groningen kan je poliklinisch bevallen in zowel het UMCG als het Martiniziekenhuis. Let op, hier zitten kosten aan die niet altijd door de zorgverzekeraar worden vergoed, informeer hiernaar!

Lees meer

Badbevalling

Een badbevalling is een bevalling in warm water. Dit zorgt voor ontspanning, een natuurlijke vorm van pijnstilling, bewegingsvrijheid en een rustige overgang voor het kindje. Vaak zijn baby’s hierdoor rustiger en huilen ze minder snel na de geboorte.

Lees meer

Bevallingsplan

Een bevallingsplan maken is een goede manier om je voor te bereiden op de bevalling. Hierin beschrijf je wat jouw wensen zijn rondom de bevalling. Op deze manier kan je aan de verloskundige, de kraamverzorgster en eventueel de gynaecoloog laten weten wat jij en je partner belangrijk vinden tijdens de bevalling. Degene die je bevalling begeleid probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Lees meer

Voorlichting bevalling

In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) geven wij eens in de zoveel tijd een voorlichtingsavond over de bevalling. Hierbij krijg je informatie over hoe een bevalling precies verloopt, wat je kunt verwachten en wat bijvoorbeeld de verschillende methodes van pijnstilling zijn. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen op de verloskamers.

Lees meer

Wanneer bel je ons rondom de bevalling?

De bevalling gaat beginnen! Graag willen wij dat je ons belt indien de weeën zijn begonnen en/of je vruchtwater verliest.

Lees meer