Iedereen is welkom

In onze praktijk hebben wij ruime ervaring met het plaatsen en verwijderen van (alle soorten) spiralen. Hiervoor hoef je dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Iedere vrouw is hiervoor bij ons welkom: of je wel of geen cliënte bij ons geweest bent in de praktijk, student of in de overgang.

Voorwaarden plaatsing spiraal:

  • rond 10-12 weken na de bevalling
  • of plaatsing tijdens de menstruatie (als je geen kraamvrouw bent)

Praktisch

  • Zodra je jouw keuze voor een spiraaltje hebt gemaakt en de afspraak is gepland, kunnen wij de spiraal voor jou bestellen. Hiervoor hoef je dus niet naar de apotheek.
  • De afspraak duurt 30 minuten, de plaatsing zelf slechts enkele minuten. Omdat het plaatsen wat gevoelig kan zijn adviseren wij je om ongeveer een uur van te voren 400-600mg ibuprofen in te nemen (of eventueel 2x 500mg paracetamol).
  • Het is belangrijk om voor de plaatsing zeker te weten dat je geen SOA hebt. Dit kan je eventueelzelf online regelen via www.soacare.nl of via je huisarts. Het is niet verplicht om dit te doen, maar we raden het wel aan!

Het plaatsen van een spiraal door de verloskundige wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag dit bij twijfel even na bij je zorgverzekeraar.

Wil je je spiraal juist laten verwijderen? Dat kan ook bij ons. Indien de reden hiervoor een kinderwens is kun je het beste vooraf starten met het slikken van foliumzuur.

Stadspraktijk Verloskundigen Groningen is ook actief op Facebook.